Yeşil Çayın Faydaları

1 Günde Ne Kadar Yeşil Çay İçilmeli?

Merhaba dostlarııım, bloğuma hoş geldiniiz 🙂

Bugün sizlere çok severek tükettiğim  yeşil çaydan bahsedeceğim. Eskiden düzenli içme alışkanlığım yoktu ancak yatmadan içmeye özen göstererek alışkanlık edindim. Gece çalıştığım için uykuya dalmakta zorlanıyorum ve daha sakinleştirici, dinginleştirici çaylardan faydalanmaya çalışıyorum. Bunların başında da yeşil çay geliyor. Özellikle mide ve bağırsak sorunlarımın azaldığını, gün içinde daha hafif ve enerjik hissettiğimi belirtmeliyim. Sade yeşil çay ve su tadını sevmiyorsanız farklı aromalı yeşil çaylardan da faydalanabilirsiniz. Ancak hamile ya da emziren kişilerin dikkatli kullanması ve doktor önerisi ile tüketilmesi gerekiyor. Her konuda olduğu gibi yeşil çayın da dengeli şekilde tüketilmesi faydalı olacaktır. Yeşil en çok Hindistan ve Çin’de tüketiliyor. Aynı zamanda gün içerisinde yoğun stres altında olan bireyler, sağlık problemlerini hafif şekilde atlatmak isteyenler yeşil çay ile sinirlerini daha yumuşatıp rahatlayabilir. Yeşil çayın yanında benim rahatlamak için tükettiğim çaylardan biri Herby detox çayı ve tadı, etkisi muazzam.. Hatta sizlere sevdiğim bitki ve yeşil çayları detaylı bloğumda yazayım dostlarım 🙂

Yeşil Çayın Faydaları
Yeşil Çayın Faydaları
Yeşil Çay Ne İşe Yarar?
Yeşil Çay Ne İşe Yarar?

İçindekiler

Yeşil Çay Ne İşe Yarar?

Yeşil çay, en faydalı olan ve sinirleri yatıştıran çayların başında gelir. Yeşil çay, antioksidan değeri oldukça yüksek olduğu için bağışıklığı güçlendirir, bireylere dirayet kazandırır.  Detoks etkisi ile kişilerin daha zinde, dinç ve dengede kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda yeşil çay ile birlikte hafif beslenme desteklendiğinde mide ve bağırsakları daha rahatlatır.  Yeşil çay ara öğünlere eklenerek tüketilebilir ve tokluk hissi verdiğinden dolayı zayıflama konusunda kişilere yardımcı olur. Yeşil çayın içeriğinde polifenol ile iltihap azalmasına yardımcı olur ve kansere karşı savaşarak sağlığın korunması sağlanır.  Yeşil çayın faydaları şunlardır:

  • Yeşil çayın içerisinde magnezyum, C ve B vitamini, folik asit, potasyum ve flarür  açısından oldukça zengindir.
  • Bağırsak sağlığını koruma, hastalıklara karşı korunmasında etkilidir.
  • Alzheimer ve parkinson hastalığını önleme, hafızanın güçlenmesini yardımcı olur.
  • Bünyenin güçlenmesini sağlayacak antioksidanlar açısından zengindir. Bu sayede bireyleri hastalıklara karşı korur.
  • Ağız sağlığına katkı sağlar ve yaraların iyileşmesini sağlar.
  • Midenin rahatlamasını sağlar.
  • Kan dolaşımına katkı sağlayarak damar hastalıklarını önler.
  • Kemik ve romatizma hastalıklarını önleyerek güç kazanmasına yardımcı olur.
  • Psikolojik olarak rahatlamaya, sinirlerin yatışmasını sağlar.
  • Yağ yakımının hızlanmasını sağlayarak kilo verdirmeye yardımcı olur.
  • Kolestrolün dengelenmesini, kontrolünün sağlanmasını açısından değerli çaylardan biridir.
  • Böbrek taşlarının oluşumunu engeller.
  • Regl haftalarında ağrıları azaltmak, fiziksel ve ruhsal olarak rahatlamaya yardımcı olmak için tüketilebilir.  Yeşil çayın regl dönemini geciktirici etkisi olup olmadığı merak konusudur. Ancak bilimsel olarak yeşil çayın adet geciktirici etkisi olduğu kanıtlanmamıştır.
Yeşil Çay Zayıflatır mı?
Yeşil Çay Zayıflatır mı?
Yeşil Çay Kilo Verdirir mi?
Yeşil Çay Kilo Verdirir mi?

Yeşil Çay Zayıflatır mı?

Yeşil çay yağ yaktıran çaylar arasında en bilinenler arasındadır. Yağ yakımını artırmak ve hızlı şekilde kilo verilmesi için düzenli olarak günde bir finsan yeşil çay içilmelidir. Özellikle vücutta biriken toksinlerden arınmak, rahatlamak için yeşil çay tüketimi en sağlıklı alternatiflerden biridir. Ödem atılımını kolaylaştırdığı için kilo verme sürecine olumlu katkı sağlar. Gece acıkmalarında da yeşil çay ttüketmek hem tok tutar hem de tokluk hissi yarattığından dolayı gece yatmadan bir fincan yeşil çay içilebilir.

Yeşil Çay Ne Zaman İçilir?
Yeşil Çay Ne Zaman İçilir?

Yeşil Çay Ne Zaman İçilir?

Gün içinde rahatlamak daha iyi uyumak, streslerden arınmak ve gece atıştırmalıklarını önlemek için yatmadan önce tüketilebilir. Eğer günde iki fincan yeşil çay içilmek istenirse biri yemeklerden önce tüketilmesi fazla porsiyon yemek almayı engelleyeceği için zayıflamaya etkisi olacaktır. Yemeklerden 20 dakika önce ya da yemekten yarım saat 45 dk sonra tüketilmesi önerilir. Yeşil çay daha çok gece ya da yemeklerden önce tüketilmesi önerilir.

Yeşil Çay Neye İyi Gelir?
Yeşil Çay Neye İyi Gelir?

Yeşil Çay Neye İyi Gelir?

Yeşil çay kolestrolün dengelenmesini sağlar. Böbrek taşının oluşumunu engeller, regl ağrılarının hafiflemesine, kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda zihni rahatlatır, hafızanın kuvvetlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra damar sertliğini önler, damar sağlığına katkıda bulunur. C ve B vitamini açısından zengindir, bağışıklığın güçlenmesini sağlayarak bireyleri hastalıklara karşı korur.

Yeşil Çay Zararları
Yeşil Çay Zararları

Yeşil Çay Zararları

Gebeler, bebek düşünenler, emzirenler mutlaka içecekleri bitki çayları, yeşil çay ile ilgili doktora danışarak tüketmelidir. Demir eksikliği oluşturabilir  ve fazla tüketilmesi halinde böbreklere zarar verebilir. Tansiyon hastaları doktoruna danışarak yeşil çay içmelidir.

1 Günde Ne Kadar Yeşil Çay İçilmeli?
1 Günde Ne Kadar Yeşil Çay İçilmeli?

1 Günde Ne Kadar Yeşil Çay İçilmeli?

Çalışma ortamlarında, dinlenirken sıcak içecekler içmek isteyenler sağlıklı, faydalı bitki çaylarını tüketmek isteyebilir. Bu durumda yeşil çay içilebilir. Yemeklerden 20 dakika sonra ya da gece atıştırmalıklarını önlemek için gece içilebilir. Yeşil çay bir günde en fazla 4 fincan içilebilir. Ben günlük olarak bir fincan tüketiyorum, çalışma aralarında oldukça iyi geliyor ve dinlendiriyor.

Yeşil Çay Neye İyi Gelir?
Yeşil Çay Neye İyi Gelir?
Doğadan Yeşil Çay Kullananlar
Doğadan Yeşil Çay Kullananlar
Doğadan Yeşil Çay Yorumlar
Doğadan Yeşil Çay Yorumlar

Bloğumu beğendiyseniz yeni yazılarımdan haberdar olmak için Instagram, Facebook  hesaplarımı takip edebilirsiniz. Hoşçaaakaalııın:)

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir