Saatin Kaliteli Olduğunu Nasıl Anlarız?

Bir insan için en kıymetli kavramlardan biri zamandır. Zamanı değerlendirebilmek, öğrenmek ve kontrol altına alma isteği herkeste mevcuttur. Bunun için bulunulan ortamda saat olması ya da kişiler saat takmaya önem verir. Saat hem zamanı öğrenme hem de aksesuar olarak kullanılan bir ürün olarak bilinir. Kişilerin zevkini, beğenisini saatlerde de görmek ister. Örneğin bir kişi deri kordon severken bir kişi çelik saat modellerini beğenip taşımak isteyebilir. Bunun yanı sıra kişiler sevdiklerine özel günlerinde hediye olarak saat seçebilir.

Saat alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Her bir saat model olarak diğerlerinden farklıdır ve kullanılan materyaller ne kadar dayanıklı ise fiyatlar da ona göre değişir. Aynı zamanda bazı markalar hem ulaşılabilir fiyatta hem de kaliteli, tarz ve şık saatler üretir. Bu saat markaların başında ise eta saatler gelir. Hem deri hem de çelik kordonlu farklı boyut ve modellerde birçok saat vardır. Bireyler hem kendilerine hem de sevdiklerine beğenilen tarzda mutlaka bir saat modeli bulabilir. Aynı zamanda saatler orijinal olup oldukça dayanıklıdır ve şık tasarımlara sahiptir.

En kaliteli saatler aslında paslanmaz çeliktir. Ancak farklı malzemelerden de saatler üretilmektedir. Örneğin titanyum, seramik, altın, çelik, ve bronzdur. Saatlerde paslanmaz çeliğin farklı seviyeleri mevcuttur. Ancak en çok 316L ile 904L tercih edilir. Bu çelik saatler herhangi bir soruna karşı dayanıklıdır ve uzun süre kullanım imkânı sağlar. En kaliteli ve köklü saat markaları arasında da Audemars piguet saat olarak bilinir. Hem dirençleri yüksektir hem de tasarımları ile göz alıcı bir estetiğe sahiptir. Kaliteli saatlerde PVD kaplama vardır ve saatin arkasından olup olmadığı belli olur. Marka saatlerde bu kaplama yok ise saat orijinal değildir. Hafif kavisli saatlerde daha çok işçilik vardır ve saate daha estetik görünüm kazandırır. İnce işçilik, oyma gibi işlemler de saatlerde uygulanarak özgün saat tasarımları elde edilir.
Kaliteli saatlerde en çok aranan özellik su geçirmemesi, ekran bölümünde tarih yer alması, saniye bölümüne kadar yazması aranabilir. Bu özellik beklentisi kişinin zevkine, beğenisine göre şekillenmektedir. Saatin kalitesi COSC testinden geçmiş ise güvenilir bir saat olduğunu gösterir. Aynı zamanda gelişmiş teknoloji ile estetiği bir araya getiren marka ve modeller kişilerin tercihidir.

3 ATM Su Geçirmez Saat Ne Demek?

Bireyler günlük yaşamlarda aksesuarlarına önem verir. Aynı zamanda el yıkarken ya da su ile temas ettiğinde sürekli saat çıkarmakla ulaşmak istemeyebilir. Bu durumda da saatten beklediği özellik su geçirmez özelliktir. 3 ATM su geçirmez saat günlük yaşamda herhangi bir su sıçraması, el yıkamasında geçirmeyeceğini garanti edebilir. Ancak kesin riske atmamak ve saatin suya dayanıklı olmasını isteyenler 5 ATM olan seçenekleri değerlendirebilir. 1 ATM su geçirmez saatte suya dayanıklılık daha azdır.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir