Selam !
Bitkisel maskeler ve uyguladığım bitkisel yağlar hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Daha sonra maskelerimi ve uyguladığım alanları detaylı yazacağım. Böyle yapmamın nedeni her şeyin daha açık, anlaşılır olmasını sağlamak için. Diğer kategorilerde de aynı yöntemi uygulamaya gayret ediyorum. Çünkü her şeyi doğru ve bilgili bir şekilde uyguladığımızda bize yararı olur aksi durumda beklenmeyen reaksiyonlar, erken makyajın zararları gibi konular geri plana atılır ve bloggerlaktan ziyade reklam sponsorlarına döneriz bence. Ayrıca her konuda yazılan yazıların amacı fikir fırtınası oluşturmaktır ki başkaları bu düşünceleri kendi iradeleriyle karar verebilsinler. Konuyu daha fazla dağıtmadan hemen detaylara geçelim.
Gliserin yoğun yapılı bir kimyasal yağdır. Bitkisel ve hayvansal olarak iki farklı yoldan elde edilir. Bitkisel olan kısmı bizi daha çok ilgilendiriyor. Çünkü bitkisel gliserin hem saç bakımında hem de cilt bakımında kullanılır. Gliserin nem tuttuğu için özellikle kuru ciltlerin vazgeçilmezidir. Renksiz, hafif tatlı bir maddedir. Dondurma yapımı, eczacılık alanında, kozmetik bakım ürünlerinde, şampuanlarda kullanılır. Ayrıca kulak damlalarında da kullanılır. Ev yapımı sabunların çoğunda da gliserin bulunur.Şeker hastaları için tatlandırıcı olarak da kullanılır. Şekerli bir yapıya sahip olmadığı halde tatlandırıcı olarak kullanılması şeker hastaları için kullanımını artırıyor. Kalorisi bir şekere eşit fakat kan şekerini yükseltmediği için tatlandırıcıda kullanılıyor.
Saç ve cilt bakımlarında bitkisel gliserin kullanılıyor. Nemli saça gliserin uygulandığında hem saçlar nemlendiriliyor hem de olan nemi tutmasına yardımcı oluyor. Cildin yumuşaklığını koruyor ve sert topuk ve dirseklere uygulandığında onarıp, yumuşacık yapıyor. Manikür ve pedikürlerde de kullanılıyor ve tırnakların güçlenmesini, nem kazanmasını sağlıyor.
İlerleyen zamanlarda yaptığım maskeler burada olacak, takipte kalın. Hoşçakalıınn 🙂