Çam Terebentin Yağı Nedir?/ Faydaları Nelerdir?

Merhabaa !
Güzelliğimize, bakımımıza düşkün olan her birey gibi bitkisel yağlar vazgeçilmezimiz oluyor. O yüzden maskelerimzden önce yağları tanıtmak, daha yakından bakmak ve farklı alanlarını keşfetmek için bu postu paylaşmaya karar verdim. Umarım yardımcı olurum 🙂
P_20160208_140855
Çam terebentin yağı diğer yağlar gibi sadece güzellik alanında kullanılmıyor. Fiziksel ağrılara özellikle romatizmaya çok iyi geldiği söyleniyor. Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor çok ağır kokuyor. Çam ağacı yağının kokusuna benziyor. Onun yazısı ve sivrisineğe alerjisi olanlara çok iyi gelecek bir yazı da projeler arasında, takipte kalın 🙂 Çam terebentin yağı çam ağacının gövde kısmındaki baldan buharlaştırılarak elde ediliyor. Sağlık alanlarındaki faydaları beni oldukça şaşırttı. Özellikle regl söktürücü özelliği ve emziren annelerde süt artıcı özelliğe sahipmiş. Kullanımı hakkında bir fikrim yok fakat jinekologunuza danışarak kullanmanızı tavsiye ederim. Bel soğukluğu, idrar enfeksiyonları ve solunum hastalıklarında ilaç olarak kullanılıyormuş. O yüzden sert bir kokuya sahip sanırım çünkü ben kullandığımda feci şekilde başımı ağrıtıyor. Kılcal damarlarda uyarı sağlayarak kan dolaşımını da sağladığı bilinenler arasında…
P_20160208_140957
Güzellik konusunda da çok tercih edilen ürünler arasında çam terebentin kullanılıyor. Özellike saçlarda.. Saçlar her kadın için önemlidir. Bu yüzden bakımlarımızda olmazsa olmazlar arasında saçlarımız yer alır. Eğer benim gibi kepekten hazzetmezseniz çam terebentin kurtarıcılarınız arasında yer alabilir. Hem saçları gürleştirici, dökülmeye ve kepeğe karşı faydaları var. Hem de farklı yağ karışımları ile maskeler yaptığınızda gözle görülür değişimi fark ediyorsunuz. Hem de şampuana katılarak kullanıldığında şampuanların içerisindeki kimyasalların etkisini yok ettiği biliniyor. Bu konuda dikkat edenlerin dolabında mutlaka olması gerekenler arasında. Çam terebenti yağı ile çam esansı arasındaki farkı bilmekte fayda var. Çam terebenti yağı çam gövdesi balından elde edilirken esansı da çam dikenlerinden elde edilir.
Yeni yazılarda görüşmek üzere 🙂

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir