Merhaba dostlarııım, bloğuma hoş geldiniiz 🙂
Bugün size çok sevdiğimiz evimizde gözde olan pilea çiçeğinin bakımından bahsedeceğim. Pilea çiçeği ile ilk tanıştığımdan itibaren çok anlaştım. Özellikle yeni bebeklerini gördükçe çok heyecanlanıyorum. 🙂 Evde bitki bakmayı çok seviyorum ancak enerjime uygun olarak yeni bitkiler almaya çalışıyorum. Bakamayacağım, vakit ayıramayacağımı hissettiğimde o bitkilere haksızlık edeceğimi düşünürüm. O nedenle bitki alışverişi yapmadan önce kendimi hazırlarım. Pilea çiçeğini ilk yoga videosu içeriğinde gördüm ve o kadar büyük, genişti ki alana çok huzur katıyordu. İlk fırsaatta pilea yani para çiçeği bakımı, zor mu onu araştırdım. Araştırmalarım sonucu tam benim sevdiğim ve bakabileceğim tarzda bir çiçek olduğunu gördüm. Eğer barış çiçekleri ile aranız iyiyse pilea bitkisine de kesin bakarsınız.
İçindekiler
Pilea Para Çiçeği Anlamı
Pilea çiçeği bulunduğu ev ya da iş yerine bereket, bolluk, para getireceğine inanılır. Bence çok da güzel bir ev hediyesi ya da iş yeri açan birine tebrik hediyesi olabilir. 🙂 Pilea çiçeğinin anavatanı Çin olarak biliniyor. Pilea çiçeğinin inanılmaz güzel enerjisi var. Öyleki evde diğer bitkilerimin yanına yerleştirdim ve onların daha hızlı ve sağlıklı büyümesine katkı sağladığını düşünüyorum.
Pilea Nerde Durmalı?
Gün ışığını iyi alan ancak çok sıcak ve ışığa maruz kalmayacak bir alanda bakılmalıdır. Işığı güzel alıyorsa sulama miktarı artabilir. Bunu da toprağın kuruluğundan anlamak mümkündür. Dikkat edilmesi gereken nokta direkt olarak gün ışığı almamalıdır. Belirli inanışlara göre alanın sağ köşesine pilea çiçeğini koymak bereketi artırdığı söyleniyor. Ki bence eve geldiği anda maddi manevi bereket girdiğine inanıyoruz eşimle 🙂
Pilea Soğuğa Dayanıklı mı?
İç mekanda yetişen pilea soğuğa çok dayanıklı değil. En düşük -3 dereceye kadar yaşayabiliyor. Ancak sabit ılık sıcaklıkta daha iyi ve sağlıklı yapraklar veriyor. Pilea çiçeğinin gelişimi ilkbahardan yaz mevsimine kadar daha hızlıdır. Ancak ortamını severse kış aylarında da yeni yapraklar verebiliyor.
Pilea Neden Sararır?
Genelde gözlemlediğim ve deneyimlediğim tüm bitkilerde sararma nedeni ya çok sulamadan kaynaklı ya da az sulamadan dolayı… Bir de yeni yapraklar çıkarken aralarda yaprak sararabiliyor. Ancak yaprak sararması durumlarında toprak kontrol edilmeli ve dengeli su verilmelidir.
Pilea Sulama Sıklığı
Ben genellikle toprak kurudukça suluyorum. Genelde hiçbir çiçeğe her gün su vermiyorum açıkçası ve doğru bulmuyorum. Hani influencer dünyasında aiy her sabah çiçeklerimi sularım furyası bence işe yaramıyor 😀 Hani sulansa bile hepsi aynı gün değildir onun için de botanik bahçesi falan olması lazım haha 😀 Topraklar kurudukça azar azar sulamak bitkilere iyi geliyor. Özellikle pothos sarmaşığı asla ama asla çok suyu sevmiyorum. Çook su vererek öldürdüm zamanında ve çok üzülmüştüm. Ama şimdi iki gür pothosum var ve bebeklerim benim 🙂 Bitki bakımı ile merak ettikleriniz varsa yorum olarak bırakabilirsiniz, ayrı tüm çiçeklerimle ilgili detaylı bir içerik hazırlayacağım dostlar takipte kalın 🙂
Bloğumu beğendiyseniz yeni yazılarımdan haberdar olmak için Instagram, Facebook hesaplarımı takip edebilirsiniz. Hoşçaaakaalııın:)