Cilt Bakımında Maskeyi Es Geçmeyin

cilt maskesi

Maskeler cilt sorunlarını azaltmak, cilde daha parlak ve pürüzsüz bir görünüm vermek için yoğun bakım yapan ürünlerdir. Genellikle hafta bir ya da iki kez kullanılabilirler. Cilt bakım rutininize maskeleri de ekleyerek rutininizi daha eğlenceli hale getirebilir aynı zamanda cildinizin ihtiyacı olan bakıma kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Yağlı, kuru ya da karma ciltlerin hepsini de daha sağlıklı gösterecek, genişlemiş gözenekler, hassasiyet ya da ince kırışıklık görünümünü hedef alacak pek çok farklı maske çeşidini Watsons’ta bulabilirsiniz.

İçindekiler

Işıltılı Bir Cilt için Yüz Maskelerinden Yardım Alın

Cildinizin mat ve solgun göründüğünü düşünüyorsanız yüz maskelerinden yardım alabilirsiniz. Bakım rutininiz içerisinde maskelere yer vererek düzenli kullanımda beklediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Bununla birlikte yüz maskeleri cilt bakım rutininde düzenli olarak kullanılabildiği gibi acil çözüm isteyen cilt kusurlarını gidermek için de kullanılabilir. Örneğin cildinizin son zamanlarda daha sık kuruduğunu gözlemiyor, akneye ve siyah nokta oluşumuna yakınlığının arttığını düşünüyorsanız nemlendirici ve arındırıcı yüz maskelerinden faydalanabilirsiniz.

Farklı cilt tipleri de farklı maskelerin kullanımını gerektirir. Yağlı, kuru, karma ya da hassas cilt tipleri için özel olarak hazırlanmış yüz maskeleri içinden cilt tipinize uygun olan ürünleri seçerek haftalık cilt bakım rutininize cilt maskesi çeşitlerini de ekleyebilir, cildinizi beslerken eğneceli cilt bakım anlarıyla kendinizi şımartabilirsiniz.

Örneğin yağlı bir cilt tipine sahipseniz, cildinizdeki yağlanmadan şikayetçiyseniz ve cildinizdeki parlamadan rahatsız oluyorsanız, L’Oreal kil içerikli temizleyici ve yağ dengeleyici maskeleri sizin için ideal bir cilt bakım ürünü olabilir. Genişlemiş gözeneklerin görünümünün küçülmesi ve ciltteki parlamanın azalması için Garnier cilt maskesi çeşitleri cildiniz için uygun bir seçim olabilir.

Cilt Maskesi
Cilt Maskesi

Maskelerle Cildiniz Neme Doysun

Özellikle havaların soğumasıyla artan cilt kuruluğu problemi yüzde kızarmalara ve pul pul bir görünüme sebep olabilir. Kuru ciltler için özel maskeler cilde uygulama sırasında yoğun nem vererek bu görünümü en aza indirir. Simple, Nivea ve Watsons gibi markaların tek kullanımlık nem maskeleri banyo sonrası cilde nem yüklemesi yapmak için harika bir seçim olabilir. Akşam saatlerinde yapılması tavsiye edilen nem maskeleri, yüzden temizlendikten sonra dahi gece boyunca cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur.

Kurulukla beraber cildinizde hassasiyet de mevcutsa bal maskesi, cildinizin beslenmesine, aynı zamanda cilt hassasiyetinin yatışmasına yardımcı bir maske çeşidi olabilir. Sivilce sorununuz varsa Montagne Jeunesse’in nem veren sivilce maskesi seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Nemsiz cilt, her zaman için kuru bir cilt tipine sahip olmak anlamına gelmez. Yağlı, hassas, akneli ciltler de dönem dönem nemsiz kalabilirler. Bu nedenle de cilt tipiniz ne olursa olsun cilt tipinize uygun nem maskelerini cilt bakım rutininize dahil ederek cildinizin daha canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir