Ev Yapımı Limonata Tarifi

Ev Yapımı Limonata Faydaları

Merhaba güzelleriim, bloğuma hoş geldiniiz 🙂

Bugün sizlere çok severek tükettiğimiz bir içecek tarifi paylaşacağım: Ev yapımı limonata tarifi … Özellikle tansiyon hastalığı, vitamin eksikliği, gün içerisinde sıklıkla yorgunluk halsizlik hissediliyorsa en iyi gelen içecek ev yapımı limonatdır. Benim eşimde yüksek tansiyon var onun dengelenmesi ve vitamin alması için sıklıkla yapıyorum. Hem yaz ve bahar aylarında çok iyi geliyor, sıcak havalarda ferahlatıyor hem de katkı maddesi içermediği için güvenle tüketebiliyoruz. Genellikle taze yapmaya çalışıyorum ve hemen bitirmeye odaklıyız. Dilerseniz ev yapımı güzel bir limonata nasıl yapılır, kaç günde bozulur, faydaları neler onlara geçelim.

Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır?

Malzelemeler:

  • 5 adet limon
  • 3/4 su bardağı şeker (şeker yerine bal kullanabilirsiniz)
  • Dilerseniz birkaç nane yaprağı
  • Limonların kabuklarının rendesi
  • Su

Öncelikle limonları yıkadıktan sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. Ben genellikle 5 limonun da kabuğunu rendeliyorum ancak beyaz kısımlarının gelmemesine özen gösteriyorum yoksa acı olabiliyor. Kalan limonları sıkıyorum. Kabın içerisine limon suyu, şeker ve isterseniz nane ekleyip iyice elinizle ovun. Özellikle rendelenmiş limon, nane, şeker tamamen homojen bir şekilde karışsın. Sonrasında süzgeç yardımı ile sürahiye boşaltın. Süzgeçte kalan limon rendelerinin üzerine tekrar su dökün ve biraz daha sulandırın. Bunun sonucunda 1 litre limonata çıkacak ancak tadı yoğun oluyor biz sulandırarak ya da buz ekleyerek tüketiyoruz. Hem sağlıklı hem de yaz ayları için inanılmaz ferahlatıcı oluyor.

Ev Yapımı Limonata Tarifi
Ev Yapımı Limonata Tarifi

Limonata Ne Kadar Bekletilir?

Limonata yapıldıktan sonra belli bir süre beklenmesi tadının daha iyi olmasına yardımcı olur. Ev yapımı limonata hazırlandıktan 2 saat sonra tüketilebilir. Bu sürede buzdolabında muhafaza etmek gerekir.

Ev Yapımı Limonata Neden Acı Olur?

Limon kabuklarını rendelerken çok fazla beyaz kısmın gelmesinden dolayı ya da limon suyunun fazla olmasından dolayı acı olur. Limonata temel oran %30 limon diğer kısım ise su ve şekerdir. Şeker yerine bal ya da tatlandırıcı kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Limonata Gaz Yapar mı?

Hazır olan yani içerisinde katkı maddesi bulunduran limonatalar gaz yapar. Bunun dışında lahana, soğan, karnabahar, limon, portakal, greyfurt gibi sebze ve meyveler gaz yapar. Taze sıkılmış, ev yapımı limonatalar gaz yapmaz ancak her bünye farklıdır. Vücudu gözlemleyip tüketmekte yarar vardır.

Ev Yapımı Limonata Faydaları
Ev Yapımı Limonata Faydaları

Ev Yapımı Limonata Faydaları

Limonun içeriğinde bol miktarda C vitamini, folik asit, potasyum, magnezyum, fito besin bulunur. Aynı zamanda limon kişinin bir günlük C vitaminini karşılanmasını ve hastalıklara karşı bağışıklık geliştirmesine yardımcı olur. Ev yapımı limonatanın faydaları şunlardır:

  • Tansiyonun yükselmesinde düşmesine dengelenmesi sağlanır.
  • Böbrek taşı oluşumunu engelleyerek dolaşım sistemine yardımcı olur.
  • Mide bulantısı, kusmanın durmasını sağlar.
  • Detokslar ile vücuttaki toksinlerin atılmasına, şişkinliğin giderilmesine yardımcı olunur.
  • Sakinleştirici, ferahlatıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Ağızda ferahlık bırakır ve ağız içerisindeki zararlı bakterileri etkisiz hale getirir. Nefes kokusunu önler.
  • Soğuk algınlığı, nezle gibi solunum hastalıklarının ilerlemesini engeller ve vücudun bağışıklık geliştirmesine yardımcı olur.
  • Sağlıklı cilt elde edilmesini sağlar. Akne önler ve cildin daha pürüzsüz parlak görünmesine yardımcı olur.
  • Histamin üretimini düşürdüğü için alerjik durumların yaşanmasını olabildiğince azaltır.
  • Sinir hücrelerinin korunmasını sağlayarak duyumların daha iyi olmasına yardımcı olur.
  • Kan şekerini düzenlediği için şeker hastalarına iyi gelir. Ancak şeker oranınnı düşererek ya da çıkararak vermek gerekebilir. Bu durumda uzmana danışarak tüketilmesi önerilir.
  • Göz sağlığını olumlu etkiler ve katarakt oluşumunu önler.

Limonata Zararları

Limon genel olarak bünyesinde birçok vitamin ve minerak barındırdığı için oldukça değerlidir. Ancak düşük tansiyona sahip olanlar çok kontrollü şekilde tüketmesi gerekir. Bunun dışında limonata tipik alkalik besin grubu içerisinde yer alır.

Limonata Hangi Hastalığa İyi Gelir?
Limonata Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Limonata Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Diş eti kanamalarının durmasına yardımcı olur. Aynı zamanda nezle, grip gibi solunum yolu hastalıklarının daha hızlı şekilde iyileşmesini sağlar. Doku ve yaraların iyileşmesine yardımcı olunur. Enerji verir ve yaşlanma geciktirici kolajen etkisi olduğu için bireyleri dinç tutar.

Ev Yapımı Limonata Dolapta Kaç Gün Dayanır?

Ev yapımı limonata hazırlandıktan sonra dolapta saklanabilir. Limonata dolapta 4-5 gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Ancak o kadar lezzetli ve ferahlatıcıdır ki hemencecik içilir 🙂

Ev Yapımı Limonata Kaç Günde Bozulur?

Ev yapımı limonata hemen tüketileceği zaman buzdolabında rahatlıkla saklanabilir. Aynı zamanda uzun süre tüketilemeyecek ise buz şeklinde dondurulup sonrasında souk ya da buzlar eritilerek içilebilir. Ayrıca farklı meyve aromaları ile birleştirilerek lezzetli soğuk içecekler elde edilebilir.

Ev Yapımı Limonata Kaç Günde Bozulur?
Ev Yapımı Limonata Kaç Günde Bozulur?
Lezzetli Ev Yapımı Limonata Tarifi
Lezzetli Ev Yapımı Limonata Tarifi

Bloğumu beğendiyseniz yeni yazılarımdan haberdar olmak için Instagram, Facebook  hesaplarımı takip edebilirsiniz. Hoşçaaakaalııın:)

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir